Btw berekenen online

Wanneer u niet de beschikking hebt over een mooi boekhoudprogramma zult u op een andere wijze uw btw moeten berekenen. Hiertoe hebt u verschillende mogelijkheden. De eerste in natuurlijk om de btw met pen en papier uit te rekenen. Doordat de percentages van 6 en 19% nogal onhandig rekenen is dit geen erg goede optie. Een tweede manier is door gebruik te maken van een rekenmachine. Dit is al stukken praktischer. Een nadeel is wel dat u steeds alle bedragen apart moet invullen en u slechts één getal per keer kan berekenen. Een derde manier is om gebruik te maken van een spreadsheet programma zoals Microsoft Excel. Hierbij kunt u in verschillende cellen rekenregels aanmaken. Wanneer u dan in een bepaalde regel of kolom een getal invult, kunt u het zo ingericht hebben dat u elders de door u gewenste antwoorden automatisch verkrijgt.

Btw berekenen online

De laatste en meest handige optie is toch wel die van het online btw berekenen. Het makkelijke hiervan is dat u alleen maar aan hoeft te geven welk percentage van toepassing is op uw berekening, waarna de website de rest van het werk doet. Zo hoeft u alleen maar een exclusief btw bedrag op te geven en de website geeft automatisch de inclusief en losse btw bedragen. Een ander handig foefje hierbij is dat het niet uitmaakt wel veld u besluit in te vullen, de andere velden worden allen automatisch berekend.

Informatie over de btw tarieven

Vele websites waar u de btw kunt berekenen geven daarnaast ook informatie over de verschillede btw tarieven die gebruikt kunnen worden. Er zijn 3 verschillende tarieven van toepassing op de meest uitlopende situaties. Succes met uw boekhouding!

Dit vind je misschien ook leuk...