Geld verdienen met een eigen website

Geld verdienen met een eigen website? Dat is zeker mogelijk! Iedereen kan tegenwoordig een eigen website opzetten met als doel extra inkomsten verkrijgen. En het makkelijkste van alles is dat je niet eens een product of dienst aan hoeft te bieden. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een domeinnaam, goed werkende website en het aller belangrijkste een mooie aantrekkelijke layout en hoge waardes. Deze hoge waardes kan je verkrijgen door veel content met relevante zoektermen op je website te zetten. Maar hoe ga je dan eigenlijk geld verdienen aan je website zonder dat je producten verkoopt? Lees dat in deze blog.

Inversteren in de website

Voordat er geld verdient kan worden met een website zal er eerst geinvesteerd moeten worden. En dat is logisch. Want niemand wil een advertentie plaatsen op een onaantrekkelijke website met weinig verkeer. Om te zorgen dat je website aantrekkelijk is voor andere bedrijven zal je de volgende stappen moeten ondernemen:

 

  • Zoek een interessant en algemeen onderwerp uit waar de website over gaat
  • Registreer een domeinnaam en installeer een besturingssyteem zoals ubuntu of BladeVPS
  • Kies een website domein uit zoals WordPress of Wix en begin met het ontwerpen van je website
  • Test regelmatig de website snelheid en volg de aanbevelingen om de website sneller te maken. Optimaliseer de website ook voor mobiel!
  • Plaats regelmatig relevante content met zoekwoorden met een hoog zoekvolume
  • En zorg ervoor dat je website goed scoort in Google dit kan je doen doormiddel van SEO.

Verdienmodel

Wanneer je website goede metrics heeft zoals een trust flow van 15 en een DA en PA van 10 of hoger kan je beginnen met het zoeken naar adverteerders. Als je website nog hogere scores heeft en veel bezoekers zullen adverteerders je zelf benaderen en dit is ook waar je naar streeft. Door andere bedrijven een advertentie te laten plaatsen op jouw website verdien je geld. Deze advertentie kan in de vorm van een balk of een link in een blog. Afhankelijk van het verkeer en de waardes van de website kan er een prijs tussen de €50,- en €200,- euro gevraagd worden.

Dit vind je misschien ook leuk...