Ondernemerskrediet voor het uitbreiden van uw bedrijf

leningWanneer u uw bedrijf wilt uitbreiden heeft u een ondernemerskrediet nodig. Er zijn vele redenen te bedenken waarom u wilt uitbreiden. Wellicht wilt u de concurrentie tegen gaan, of misschien is het wel noodzaak omdat uw bedrijf op deze grootte de vraag niet aankan. U heeft grotere bedrijfsruimte nodig, en daarbij ook meer machines of apparatuur. En natuurlijk ook extra personeel. Daar kunt u uiteindelijk veel geld uithalen. Maar het kost ook veel geld. Ervan uitgaande dat u genoeg rendement haalt uit de expansie en het dus een goede stap is om uit te breiden, kunt u op verschillende manieren een bedrijfslening realiseren. Het beste onafhankelijk financieel advies.

Een zakelijke lening voor de uitbreiding

De overheid stimuleert de ondernemers vooral te blijven ondernemen. Daarom hebben zij ook vele regelingen in het leven gebracht om te helpen bij het ondernemen. Wilt u uw bedrijf uitbreiden, dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een borgstellingsregeling. Dit is een manier van de overheid om te steunen in tijden van economische crisis. Banken hebben nu namelijk zekerheid nodig bij het vertrekken van een zakelijke lening. Wanneer u bij de bank aankomt voor een lening is de kans erg groot dat zij dit afwijzen. Daarom wil de overheid garant staan. Zo’n krediet kan reiken tot wel een miljoen euro, dus mogelijkheden genoeg.

Bedrijfsfinanciering in moeilijke tijden

U kunt er ook voor kiezen om een financier aan te trekken voor uw bedrijfslening. Maar  ook zij willen graag zekerheid bij het investeren. Er zijn vele grote ondernemingen die speciale fondsen hebben om te investeren in andere kleinere bedrijven. Het idee daarachter is door te investeren in een snelgroeiend bedrijf, er ook snel een rendement uit te krijgen. Maar ook deze financiers zijn momenteel huiverig om risico’s te nemen. Een regeling die hier uitkomst biedt is de groeifaciliteit. Deze geeft financiers zekerheid voor de helft van hun investering, doordat de overheid 50% garantie geeft. Dat wil zeggen dat wanneer een bedrijf toch verlies gaat draaien en failliet gaat, de overheid de helft van de lening aan de financier betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk...