Verschillende vormen van kredieten

ingHet is belangrijk dat u zich goed voorbereid voordat u wat voor vorm van krediet aangaat. Er zijn namelijk zoveel manieren. Er zijn natuurlijk ook heel veel verschillende bedrijven en ondernemers waarvoor het van toepassing is. En daarnaast zijn er ook nog verscheidene soorten van kredietverstrekkers. Want niet alleen banken, maar ook de overheid en financiers kunnen voor een zakelijke lening zorgen. Als je aan de vorm van het krediet denkt kun je denken aan lopende leningen, aan leningen met onderpand, aan aandelen verkopen, leasen, maar ook krediet bij investeerders is mogelijk.

Voor welk ondernemerskrediet kiest u?

De meest voorkomende vormen van leningen zijn toch wel een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en simpelweg rood staan op uw betaalrekening. Bij een persoonlijke lening is het vanzelfsprekend dat de voorwaarden van te voren vastgesteld worden. De looptijd, het te lenen bedrag en ook de rente staan vooraf al vast. Daar kunt u niet over onderhandelen. Elke maand betaalt u zowel de lening als de rente. Alles is simpel en duidelijk. Bij een doorlopend krediet is er meer vrijheid. Er is vaak wel een maximum bedrag afgesproken, maar u kunt zelf bepalen wanneer u welk bedrag opneemt. En u betaalt rente over het bedrag dat u als het ware heeft openstaan. Vaak mag u wanneer u een deel weer heeft ingelost, het opnieuw opnemen. Veel ruimte dus om te bedenken wat u wilt. De laatst genoemde vorm van lenen, het rood staan op uw betaalrekening, is welbekend. U kunt vaak ook hier een maximum bedrag opnemen, maar dit ook weer inlossen en opnieuw opnemen. Wel is het zo dat over deze lening over het algemeen veel rente wordt betaald.

De bedrijfslening kiezen

Als u dan zover bent dat u de vorm van bedrijfsfinanciering heeft gekozen moet u nog nadenken over welke voorwaarden u wilt hebben. Veel ligt al vast, maar er zijn natuurlijk ook weer verschillende verstrekkers van dezelfde vorm van bedrijfslening.

Dit vind je misschien ook leuk...