Wat is corporate finance?

Als eerste is het goed om te weten wat corporate finance eigenlijk is. Corporate finance is de Engelse benaming voor alle activiteiten en handelingen die betrekking hebben op het gehele kapitaal van een onderneming. Hierbij staat het financieren van bepaalde activiteiten van de onderneming centraal en is het een onderdeel van accounting. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk om voldoende kapitaal te hebben voordat er overgegaan kan worden tot het verstrekken van nieuw kapitaal.

Welke diensten kunt u verwachten bij corporate finance?

Bij corporate finance kunt u bijvoorbeeld denken aan fusies en overnames. Het is natuurlijk belangrijk dat u met een partij in zee gaat die uitgebreide ervaring heeft met betrekking tot fusies en overnames. Het is namelijk een erg complexe zaak en daarom is het belangrijk dat u met een partij in zee gaat die hier veel ervaring mee heeft. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor een bedrijf dat aantoonbare ervaring heeft in beursgenoteerde en private ondernemingen. Hierbij weet u zeker dat het bedrijf u perfect kan begeleiden als het gaat om overnames en fusies van bedrijven.

Daarnaast kunt u ook bij bedrijven terecht als het gaat om kapitaalmarkt transacties. De specialisten bij diverse bedrijven zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving waardoor er altijd passend advies wordt gegeven als het gaat om structureren, voorbereiden en het distribueren van aandelen. De specialisten helpen u graag als het gaat om share buy-backs, IPO’s en equity transacties.

Tot slot is het ook aan te raden om naar een specialist te gaan als u kijkt naar debt solutions. Hierbij kijkt de specialist met jou mee naar herstructurering en bepaalde mogelijkheden voor als u in de schulden zit. Het is dus zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een goed bedrijf u zeker kan helpen bij het realiseren van hogere winsten.

In welke branches is het gebruikelijk om corporate finance in te schakelen?

In de meeste branches is het mogelijk om gebruik te maken van de dienstverlening die hierboven wordt omschreven, echter is de vastgoedbranche is toch wel erg populair. Daarnaast is de offshore industrie ook steeds meer opkomend als het gaat om bovenstaande dienstverlening. Veel bedrijven kiezen er steeds vaker voor om gebruik te maken van bovenstaande dienstverlening. De reden dat hiervoor een specialist wordt ingeschakeld is vanwege de hoge mate van complexiteit. Hierbij weet het bedrijf zeker dat alles op een correcte manier wordt verwerkt.

Waarom uitbesteden?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren, maar dit is zeker niet aan te raden. Als het gaat om overnames, dan komen derde partijen kijken of alles goed verwerkt wordt. Mocht de Belastingdienst bijvoorbeeld constateren dat het niet correct is verwerkt, dan bestaat er een kans dat u hier een boete voor krijgt. Om deze reden is het aan te raden om het door een specialist uit te laten voeren. Hierbij weet u zeker dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over corporate finance? Neem dan contact op met de adviseurs van KRC Van Elderen.

Dit vind je misschien ook leuk...